Кирил Ананиев с извънредна заповед

Гласувайте за статията

Премиерът е разпоредил да отпуснат и четвъртък

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде извънредна заповед.

С нея той забранява напускането на областните градове по време на великденските празници – от Разпети петък до понеделник.

Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов. Той допълни, че за това вече има заповед, издадена от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Кирил Ананиев

Премиерът е разпоредил да отпуснат и четвъртък

„На Разпети петък не се работи. Затова и няма да е позволено да се напускат областните градове“, аргументира се Борисов за решението да се затегне пропускателният режим тогава. Пазарите ще работят и в четвъртък, след това ще останат затворени за три дни и в понеделник отново ще може да обслужват клиенти.

„Разпоредих на министъра да отпуснем и четвъртък. Другите три дни ще издържат. Ще изсъхне ли за нощ лукът? Всеки взел по една връзка и вика – изсъхна ми лукът“, възмути се Борисов.

Припомняме, че към днешна дата при 735 души в България е потвърдено наличието на COVID-19. Излекуваните пациенти са 105-ма, а за 36 човека заболяването е с летален изход.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов посети град Банско, който бе освободен от карантина.
Посещението на Борисов е с цел да се направи инспекция в болницата, в която се тества местното население.

„България е на първо място по най-малко заразени и най-малко починали. Започва масово тестване. Има над 21 хиляди PCR, за които сме платили. Вече имаме 18 лаборатории и действаме по всички задачи“, заяви Борисов.

„Има много дарения и благодаря на всички. По сметката на Министерство на здравеопазването има над 4 милиона лева, които ще послужат за всичко необходимо за запазване на гражданите. Обединени сме и ще преминем през тази трудност. Докладът на ЕС ни поставя на първо място по най-малко заболели“, каза министър Ананиев.

„Това отговаря на всички говорители, които ми изпилиха нервите тая седмица“, допълни премиерът.

Попитан какво ще се случи с местния бизнес, Борисов заяви:
„Само да оживеем, после ще се оправяме“.

В Банско има тестове за 700 човека, благодарение на Националния оперативен щаб. На излизане от лечебното заведение премиерът и всички около него аплодираха бурно медиците, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Кирил Ананиев с извънредна заповед”

 1. Иванчо от Симитли

  апр. 15. 2020

  Бате боко е велик!! Бате боко е герой!!!!
  Повелител на мисирките е ТОЙ!!!!!!
  Спаси ни от „идил“ и емигрантите!!!!!
  ТОЙ ще ни спаси и от куро-на-вируса!!!!!
  ДА ЖИВЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ!!!!!!

Добавете коментар