Австрия вдигна карантината: Резултатите – след 14 дни!

Гласувайте за статията

Австрия вдига карантината, чакаме резултати след 14 дни

Австрия вдига карантината. Властите във Виена взеха решение да разхлабят част от мерките за сигурност, с цел да осигурят малко стабилизиране на икономиката. Премиерът на страната обаче обяви, че няма да позволи пълна отмята на карантината, а поетапно.

За момента отварят всички магазини, които не са хранителни и не са свързани с основните потребителски нужди. Малките магазини отново отвориха врати, а някои магазини избраха отново да останат затворени.

Междувременно в страната се възобновиха строителните дейности. Хората се върнаха по работните си места, а някои области в страната ще подновят дейност от другия понеделник.

Италия също си позволи да поеме глътва въздух. Книжарници, магазини за детско облекло и канцеларски материали също отвориха. Дадено е разрешение за стартиране на дърводобивната и горската промишленост, както и още някои икономически действия, съобщават световните медии, начело с „Ройтерс“.

Но Ломбардия остава затворена, а Рим и областта Лацио ще се върнат към стария си начин на живот. Венеция също се събуди. Но не за туристите, а за местното население. За първи път от дни гражданите на морския град получиха разрешение да излязат по улиците и да могат да си купят някои неща като вестници и други материали.

Дания също обяви, че смята да възстанови нормалния живот на страната. При това по-рано от останалите държави, тъй като сравнително късно въведе карантината.

Исландия обяви, че ще вдигне карантината другия месец, но въпреки това остават с известни ограничения, предава още „Скай нюз“.

Що се отнася до нашата страна, мерките официално остават отворени до 13-ти май. Въпреки това все повече малки магазини рискуват да отворят врати, но при строго спазване на мерките за сигурност, осигурени предпазни средства и стриктно съобразяване с правилата за дистанция между клиентите.

Австрия вдига карантината сн. Pxhere

Австрия вдига карантината сн. Pxhere

А резултатите? До 28 април ще имаме възможност да видим как се справят Австрия, Словения и Италия с премахването на мерките. И ако в трите страни няма втора ударна вълна и твърде силен пик след празниците, правителството вероятно ще обмисли възможност за леко намаляване на ограниченията.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар