Горещи разкрития за семейството на ген. Венцислав Мутафчийски (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ)

Гласувайте за статията

Не кори синовете си, че не са тръгнали по неговия път

Всички ние сме свидетели на това как за отрицателно време ген. Венцислав Мутафчийски надмина по рейтинг президента, че дори и премиера Бойко Борисов.

Няма спор, че в момента ген. Венцислав Мутафчийски, който е и началник на Оперативния щаб за борба с коронавируса, е най-популярната личност у нас.

ген. Венцислав Мутафчийски

Александър и Марк (двамата най-вдясно) с приятели

Освен богатата професионална биография, обаче, за генерала се знае много малко. Личният му живот не е достояние на медиите.

Знае се, че шефът на ВМА, е роден на 20 август 1964 г. в Дупница. В родния му град все още живее брат му Иво, който се занимава със собствен бизнес. Женен е, а с половинката му Краси имат три деца.

Ген. Венцислав Мутафчийски също е горд баща на двама пораснали синове-близнаци от брака със съпругата му Елена. С нея ги събира лекарската професия. До ден днешен тя все още работи като психиатър.

ген. Венцислав Мутафчийски

Марк като абитуриент

От известно време насам д-р Елена Мутафчийска е началник-отделение на приемно-диагностичното звено към Центъра за психично здраве „Н. Шипковенски“ в София. Колегите ѝ я определят като изключителен професионалист, скромен и много добър човек.

Макар израснали в семейство на двама изключителни медици, синовете на ген. Мутафчийски не припознават лекарската професия като своя. Близнаците Марк и Александър, родени през 1994 г., тръгват по пътя на правото и икономиката.

Марк завършва финанси, а брат му Александър – право в университета „Нюкасъл“ в Англия. Баща им напълно подкрепя избора им, защото през годите най-много страдали от непрестанната му липса у дома за сметка на безкомпромисното изпълнение на лекарския му дълг.

ген. Венцислав Мутафчийски

Александър с приятелки

Натоварването в работата генералът компенсира с разнообразни хобита. Свободно време почти не му остава, особено откакто оглави Националния щаб. Той сам сподели, че спи по не повече от 4 часа в денонощието. От момче обичал спортовете, най-вече ските и плуването.

Другата му голяма страст са моторите. Купил си свой преди 6 години, но рядко можел да се наслади на возилото на две гуми.
Веднъж, по време на летен отпуск, все пак успял да го изпробва на път до морето, но оттогава моторът по-често бил просто експонат в гаража, пише zajenata.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар