COVID-19 се развихри със страшна сила

Гласувайте за статията

В световен мащаб САЩ продължава да държи първо място

Черното отброяване на хората, паднали в жертва на COVID-19 продължава.

Според статистиката на институт „Джон Хопкинс“, броят на поразените от COVID-19 вече е 110 052. И останалите цифри са също така мрачни. Те сочат, че светът е далеч от овладяването на пандемията.

COVID-19

В световен мащаб САЩ продължава да държи първо място

Броят на потвърдените случаи е 1 793 224. В световен мащаб САЩ продължава да държи първо място, там заразените са 530 200. В момента там умират най-много хора, като само в Ню Йорк те вече са 6 367 души.

По официални данни към 7 часа сутринта българско време днес, броят на пациентите, издъхнали в резултат на коронавирусна инфекция в САЩ е 20 577. За първи път в историята на САЩ в цялата страна беше обявен режим на „мащабно масово бедствие“.

Друга „червена зона“ в момента е Великобритания. Броят на смъртните случаи в Обединеното кралство е нараснал с 917 в събота, общо 9875 пациенти са починали в болница, след като са дали положителни резултати.

675 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 6 нови случая, като 4 са в област София и 2 в област Стара Загора.

Лабораториите продължават да работят. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на здравеопазването. 230 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 36 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар