СЗО готви анализ за повторното заразяване с Covid-19

Гласувайте за статията

СЗО разглежда сигнала на Южна Корея, анализират проблема с повторното заразяване с Covid-19

СЗО разглежда докладите, които получи от Южна Корея, Китай и Япония, относно повторното заразяване с Covid-19. Както е известно, част от страните в Южна Азия, които смятаха, че са преборили болестта, съобщиха, че има повторение на болестта.

Част от пациентите, които преболедували коронавируса, отново са дали позитивни тестове спрямо това заболяване. И в момента организацията се опитва да разбере причините за това. И да обяснят какво се е случило.

„Ние сме уведомени за случаите на лица, които са дали негативен резултат при тестване за коронавирус, а след това отново са дали позитивни тестове“, коментират от СЗО. Не е ясно дали това се дължи на реактивиране на вируса по някаква причина, или просто тестовете регистрират наличието на антителата в организма и разпознават присъствието на вируса.

Южнокорейските власти вчера съобщиха, че 91 пациенти, за които се смяташе, че са излекувани от вируса, но са дали повторен положителен резултат тестовете. Директорката на центъра за контрол и превенция на заболяванията Чонг-Юн-Кионг заяви, че е по-вероятно вирусът отново да се е реактивирал, отколкото пациентите да са заразени отново.

СЗО предупреди, че пациентите не могат да бъдат изписани от болницата докато в срок от най-малко 24 часа резултатите от тестовете за коронавирус не са поне два пъти отрицателни. Не е ясно до момента на какъв принцип се е провеждала терапията и тестуването в Южна Корея, но пробойните са факт.

„Важна е да сме сигурни, че се спазват всички процедури за взимане на материал за тестване на пациентите, за които има съмнения, че са болни от коронавирус“, коментират от СЗО.

СЗО с нов доклад за заболелите в Южна Корея сн. Интернет

СЗО с нов доклад за заболелите в Южна Корея сн. Интернет

До момента над 100 000 са загиналите от коронавирус и близо 400 000 са оздравелите след пандемията. Почти 2 милиона са регистрираните заразени лица до момента. Битката с коварния вирус продължава. Благодарим ви, че сте си у дома и пазите живота на хората около вас.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар