Ухан възкръсва след драмата с коронавируса (Но какво се случва в Хонконг?)

Гласувайте за статията

Ухан след коронавируса

Ухан бавно, но сигурно се възстановява след коронавируса. Градът от който започна всичко, бе поставен под карантина за цели 76 дни. Още в първия ден стотици напуснаха града, но хиляди предпочетоха да останат по домовете си.

11-милионния град понесе първия удар от пандемията. Той бе поставен в изолация при много тежки условия. Доставките на храна се осъществяваха контролирано, като на хората бе забранено да излизат от домовете си. Заради пандемията стотици хиляди от тях бяха принудени да останат по домовете си, без право да излизат навън.

Китайските власти поставиха много сериозна граница между предоставянето на повече права и свобода на движение на граждането си и предпазването от втора вълна инфекции.

Основната им грижа е изолиране на новите пристигащи в страната, които са преносители на болестта, но нямат симптомите и могат да прехвърлят вируса на други хора, съобщават от „Ройтерс“

Здравните власти все още съветват гражданите на Ухан да не напускат своите домобе и квартали, освен ако не е абсолютно необходимо.

И докато Ухан бавно се връща към нов живот, то в Хонконг мерките остават. Местните власти там заявиха, че ограниченията за социална дистанция и забраната за работа на някои заведения остават до 23 април. Това означава, че страната продължава да се бори за спиране на разпространението на коронавируса. А това означава, че повече от четирима души не могат да се събират на едно място, събиранията в барове и кръчми не е желателно, както и социалните контакти на много лица едновременно. Правителството обаче отчита една притеснителна тенденция в Хонконг. През последните две седмици 936 човека са били засегнати от болестта на територията на бившата британска колония. А Китай не иска повторение на ситуацията от Ухан.

Ограничетията включват затваряне на фитнес зали, кина, салони за маджонг, салони за караоке и нощни клубове. Забранена е работата и в салонои за красота, както и на масажни салони.

Ухан се връща към живот сн. pxhere

Ухан се връща към живот сн. pxhere

Летището в града също е затворено и временно не приема чуждестрани полети, предава „Дейли мейл“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар