Американски учени със стряскаща прогноза за епидемията от коронавирус у нас

Американски учени със стряскаща прогноза за епидемията от коронавирус у нас
3 (60%) 2 votes

Американският институт за здравни показатели и оценка (IHME) направи прогноза за пика на коронавируса у нас

Инситутът за здравни показатели и оценка, което е към Университета на Вашингтон, направи анализ на ситуацията с коронавируса у нас. Любопитен факт е, че организацията е създадена през 2007 година и се финансира от милиардера Бил Гейтс.

Според прогнозата на американски учени, пикът на епидемията от COVID-19 в България ще настъпи на 24 април. Прогнозният модел, разработен от IHME, е използан за анализ и оценка на пандемията в над 40 страни по света, сред които и САЩ.

Според прогнозата, в периода между 19 и 30 април в България могат да се очакват средно по 9 или 10 смъртни случая дневно. След този период ще започне спад на жертвите на коронавирус у нас.

Стряскащият анализ съобщава и за положителна тенденция, според която след 28 май у нас няма да има загинали. Още в края на месец май кривата ще слезе към нулата.

От института споделят и възможно най-лошия сценарий за страната ни, според който смъртните случаи биха могли да достигнат до 57 за ден. Анализът гласи още, че до 4 август у нас ще са починали 303-ма души от коронавирус.

Американските учени съобщават, че легловият капацитет у нас е в пъти повече от необходимия, но по време на епидемията медиците ще имат нужда от още 74 респиратора.

IHME пояснява, че тези данни са валидни при наложена „пълна социална дистанция до май 2020”, пише БЛИЦ.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар