Откриха в Турция баровската яхта на олигарха Миню Стайков

Откриха в Турция баровската яхта на олигарха Миню Стайков
1 (20%) 1 vote
Синът на Миню Стайков – Стайко, пробва неуспешно да „скрие“ яхтата за 4,5 млн. лева от КП КОНПИ

Тузарската яхта „Брайт Стар“ за 4,5 млн. лева на алкохолния бос Миню Стайков, която неотдавна изчезна мистериозно от пристанището на залива Сивота на гръцкия остров Лефкада, макар да бе поставена под запор от антикорупционната комисия, се появи отново само че този път на турско пристанище – разкрива в. „Уикенд“.

Плавателният съд е пуснал котва на частното истанбулско яхтено пристанище „Атакьой марина“, установи проверка на антикорупционната комисия. Баровската яхта е била засечена на пристанището в Турция чрез международната идентификационна система AIS, която следи корабния трафик по морето. От КП КОНПИ са изпратили уведомление до управата на истанбулското яхтено пристанище, че плавателният съд няма право да напуска марината, както и да сменя регистрацията и името си с цел последваща продажба.

Съмненията на властите са, че Стайко Стайков, синът на лежащия в ареста алкохолен бос Миню Стайков, е направил опит да продаде яхтата и с тази цел тайно наредил на капитана и екипажа да изведат ВИП лодката от пристанището в Сивота.
Запорираната яхта „Брайт Стар“, модел „Принцес“, е записана като актив на една от фирмите на алкохолния бос. Плавателният съд е с дължина почти 27 метра, широка е над 6 метра и разполага с 4 луксозни каюти, както и с екипаж от трима души. Според оценката на комисията луксозната лодка към днешна дата струва около 4,5 милиона лева.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар