Проф. Кантарджиев с важно предупреждение

Проф. Кантарджиев с важно предупреждение
5 (100%) 1 vote

Проф. Кантарджиев отправи важно предупреждение

Проф. Кантарджиев посочи как е мутирал заразата от коронавирус и какво я прави толкова опасна. Той заяви, всеки може да се зарази. Експертът припомни, че никога не са твърдили категорично, че само възрастните се заразяват.

„Всички, които имат досег с вирус, се заразяват. СЗО даде формулировка какво значи близък контакт. Няма по-устойчиви и по-неустойчиви. За нас е интересно, че тази група може да даде картината в България“, добави ген. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг.

Проф. Кантарджиев заяви, че вирусните инфекции имат способността да мутират. В случая инфекцията идва от животно и чрез мутациите се предава на хората. Експертът поясни, че в началото тази мутация е била S форма, но при наличието на три генетични особености се е превърна във форма L и вече е по-опасна. Това и е причина за голямата заболеваемост в Италия и Испания, добави професорът, цитиран от БЛИЦ.

Той поясни, че в случая не става въпрос за по-висока смъртност, а по-скоро за продължително хронично протичане и бавно излекуване.

Проф. Кантарджиев препоръчва прилагането на мерки да започне още в началото, когато инфекцията протича като гърлобол или кашлица. Това съдейства за нейното забавяне.

„Ако се събудите с гърлобол направете това, на което бабите ви са ви учили. Вероятността всичко да премине за няколко дни е много по-висока в такъв случай, отколкото ако нищо не се направи“, добавя още експертът.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар