Откритие: Тежка болест покосява пациентите с коронавирус без симптоми

Откритие: Тежка болест покосява пациентите с коронавирус без симптоми
5 (100%) 1 vote

Около коронавируса все още има много неизвестни

Около коронавируса все още има много загадки, които учените се надяват, че ще успеят да разгадаят. Експерти от Япония направиха плашещи разкрития за новата зараза, която се превърна в пандемия.

Известно е, че при голяма част от пациентите, инфекцията преминава без симптоми. Но това не означава, че те не са болни. Японски учени тежко увреждане на белите дробове при хора, които са преболедували коронавирус без симптоми. В проучването са участвали 104 души, които са се заразили с коронавирусна инфекция на круизния кораб Diamond Princess, пише БЛИЦ.

Резултатите в проучването са на база направените компютърни томографии. От 104 пътника на кораба, 76 души са изкарали болестта без проявата на никакви симптоми. Но при повече от половината от тях са открити изменения в белите дробове. Учените определят тези изменения като „ефект на матовото стъкло“.

При останалата част от групата пациентите, при които инфекцията е била свързана с определена симптоматика, са имали следните оплаквания – кашлица (при 20% от пациентите), температура (при 11%) и обща слабост (при 10% от наблюдаваните случаи).

Японските учени стигат до заключението, че дори и протече безсимптомно, коронавирусната инфекция не преминава без поражения върху здравето.

Ефектът на матовото стъкло се изразява в промяна в прозрачността на белодробната тъкан, което е провокирано от увеличаване на дебелината на стените между алвеолите. Подобни тежки увреждания се наблюдават при пациентите, прекарали тежки пневмонии, както и при заклетите пушачи.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар