Ген. Мутафчийски разкри нещо, което никога не е искал да разкрива

Ген. Мутафчийски разкри нещо, което никога не е искал да разкрива
5 (100%) 1 vote

Ген. Мутафчийски заяви, че никога не е искал да разкрие точно това

Ген. Мутафчийски проговори за факт, който никога не е искал да разкрива. През Канал 3 началникът на Националния оперативен щаб заяви, че ВМА е била готова да приема болни от коронавирус още от 10 януари. В столичното лечебно заведение разработили план и започнали подготовка малко след началото на кризата в Китай.

Малко след Нова година експертите от ВМА се заели с изготвянето на първите указания за действия при глобално разпространение на заразата. Столичното лечебно заведение стои на първа линия в борбата с коронавирус два месеца и половина след обявяване на мрачните данни.

„Това мислех никога да не го разкривам. Факт е, че подготовката ни започна на 10 януари. Тогава всичко беше толкова далечно. Толкова имагинерно…“, заяви проф. Мутафчийски пред Канал 3.

Той заяви, че много организации и частни дарители са се насочили към ВМА заради големия брой хоспитализирани пациенти с коронавирусна инфекция.

Началникът на лечебното заведение изтъкна, че една част от тези дарения ще се използват за нуждите на болницата, а друга ще бъдат предоставени на министерство на здравеопазването.

Ген. Мутафчийски призова дарителите да насочат даренията си и към болниците извън София.

Делян Пеевски е сред най-големите дарители от началото на кризата. Сами за последните дни той дари за болницата в Пазарджик 100 броя водонепроницаеми мембранни гащеризона. Народният представител на ДПС предостави и по 5 нови респиратора на „Пирогов“ и ВМА, пише БЛИЦ.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар