Американски лекар даде 5 ценни съвета за предпазване от коронавирус

Американски лекар даде 5 ценни съвета за предпазване от коронавирус
5 (100%) 1 vote

Американски лекар, който е на първа линия в битката с коронавирус, даде пет ценни съвета за предпазване от заразата

Американският лекар Дейвид Прайс, който е начело на битката с коронавируса, даде 5 ценни съвета за предпазване от коварната зараза. Той е част от екипа на университетската болница Корнел в Ню Йорк и последните дни всички негови пациенти са с една и съща диагноза – коронавирус. Едната трета от заразените в  САЩ са жители на Ню Йорк.

Позовавайки се на собствения си опит д-р Дейвид Прайс, дава няколко ценни съвета за предпазване от заразата.

Първият съвет на специалиста е свързан с основния начин на разпространение на вируса.

Той припомня, че заразата обикновено се предава при докосване на нещо заразено – човек или повърхност с вируса. След това, докосвайки лицето си, вирусът прониква в тялото ни през очите, носа или устата.

Д-р Прайс съветва да не преувеличаваме възможността за предаване на вируса по въздух.

Позовавайки се на данните, с които разполага, за предването на коронавирус чрез въздушни капчици, е необходим много дълъг и постоянен контакт със заразените. За да се случи това е необходимо да прекарате около 15-30 минути или повече със заразения човек в незащитена среда (без маска, в затворено помещение).

Третият съвет на експерта е свързан с редовното миене на ръцете.

Той съветва дори да се превърнем във фанатици на тема чисти ръце, тъй като сапунът унищожава обвивката на вируса, особено при миене на ръцете поне 30 секунди.

Четвъртият съвет на д-р Прайс е да не пипаме лицето си. Той съветва да си създадем навик, според който винаги да има разстояние между ръцете и лицето ни. Според специалиста, в 99% от случаите тези мерки са напълно достатъчни за избягване на заразата.

Петият съвет на американския специалист гласи, че не трябва да се поддаваме на страх и паника. Само по този начин гарантирано ще защитим себе си и близките си, пише zdrave.to.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар