Румен Радев: Направих дарение преди депутатите

Румен Радев: Направих дарение преди депутатите
5 (100%) 1 vote

Румен Радев проговори за даренията, които е направил от началото на извънредното положение

Румен Радев проговори за даренията си. Той заяви, че е изпреварил депутатите, тъй като още в началото на извънредното положение е дарил заплатата си. Държавният глава заяви, че преди половин месец се е отказал от месечното си възнаграждение в полза на възрастните хора в община Видин.

Той поясни, че не е направил това пред камерите, защото е суета и популизъм. Румен Радев добави, че дарението е личен акт. Той призова депутатите да дарят заплатите си и за месец март. Държавният глава отправи апел към народните представители по време на брифинг пред „Пирогов“. Той коментира и изказването на Бойко Борисов за налагане на вето на извънредното положение.

Радев заяви, че премиерът първо трябва да се запознае със законите и конституцията, за да разбере, че на решенията на НС не може да се налага вето.

Президентът допълни, че най-важно в момента е да защитим лекарите си и добави, че съпругата му е направила дарение от 10 000 лева за възрастни хора.

Румен Радев призова обществото да продължи с дисциплината и да спазва мерките на властите. Но според него е важбно да започнем да мислим как ще излезем от това положение.

„Не можем до без край в това положение, докато има вирус, да стоим вкъщи, защото вирус ще има и след 13 май. Трябва да помислим как да излезем от това състояние“, заяви в заключение Румен Радев, цитиран от БЛИЦ.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар