Кое е японското чудо срещу коронавируса?

Гласувайте за статията
Японското лекарство „Фавипиравир“ скоро няма да дойде в България

Японският медикамент „Фавипиравир“, за което здравните власти в Китай официално обявиха, че е ефикасно при лечение на коронавирус, ще струва минимум 65 щатски долара за дозировка от 10 милиграма – разкрива в. „Уикенд“. Такава е цената на която и днес японската корпорация „Фуджифилм Тояма Кемикъл“ продава 10 млгр. от субстанцията, но само на академични или държавни институти с цел изследване и тестове – отбелязва изданието.

Новината, че вече е открит медикамент, който се справя с коронавируса, буквално подлуди света, особено по-заможните хора. Тя бе съобщена преди 2 седмици от Чжан Синмин, високопоставен представител на Министерството на науката и технологиите на Китай, който заяви, че „Фавипиравир“ е показал впечатляващи резултати при клинични тестове в Ухан при 340 пациенти. Рентгенови снимки потвърждават подобрение в състоунието на белите дробове при 94% от пациентите с Ковид-19.

Лекарството чудо е известно на медицинската световна общност още от 2012 г., когато е изпробвано за лечение на ебола, само че под наименованието „Авиган“. Предварителните резултати показали намаляване на смъртността на пациенти, които имат от ниски до умерени количества на ебола вируса в кръвта.
Очакванията са лекарството да бъде одобрено за промишлено производство още през юни. Докато обаче стигне до Европа и България, ще минат поне още поне 4-5 месеца – прогнозира изданието.

Японското чудо може да се окаже спасение от Ковид-19

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар