Силвена Роу виновна за внезапното зацикляне на "Мастършеф"

Силвена Роу е виновна за внезапното зацикляне на кулинарното шоу на Би Ти Ви "Мастършеф". Работата по него е спряла за неопределено време, след като кулинарката е била блокирана в Дубай. Тъй като не може да се върне в България, за да участва в снимките на нови епизоди, екипът е бил временно разпуснат. А шоуто вече се излъчва веднъж седмично, вместо два пъти, както досега. Вече трета седмица феновете на "Мастършеф" не спират да питат защо Би Ти Ви разреди излъчването на любимото им шоу. И не получават адекватен отговор. Единственото, което е съобщила телевизията във връзка с промяната, е че тя се налага от извънредното положение във връзка с пандемията от коронавирус.

Истина

Всъщност това е само част от истината. Реалната причина за новата схема на излъчване е, че най-голямата звезда в журито просто няма как да присъства на снимките на шоуто. Затова те са прекратени, без да е ясно кога ще продължат. Участниците в състезанието също са по домовете си, а хората от екипа - временно са безработни. През това време Силвена Роу стои затворена в дома си под карантина, опитвайки се да поддържа имидж, като ежедневно пуска в социалните мрежи снимки на своите ястия. Звездата е блокирана в емирството, където развива успешен бизнес, тъй като националният превозвач "Емирейтс" преустанови полетите си заради пандемията, пише "Уикенд". Силвена се е затворила в дома си, твърдейки, че не се тревожи за "Мастършеф", тъй като в момента се излъчват записи на предаването.

Ограничени записи

В Би Ти Ви обаче далеч не са толкова спокойни. Оказва се, че тези записи са крайно ограничени като количество. Според информация на вестник "Уикенд", заснети са по-малко от две трети от планираните епизоди и предстои още много работа, докато се достигне до финала. Дори и Силвена да пристигне в страната ни сега, тя няма да може да отиде на снимки веднага, защото по закон трябва да остане под карантина поне две седмици. През това време няма право да излиза от дома си, дори за да си купи храна, какво остава да работи в тв студио, обкръжена от десетки други хора?

Разреждане

За да печелят време, в Би Ти Ви решили да разредят излъчването на вече готовите епизоди, като по този начин ги "разтеглят" във времето. Именно затова вече ги пускат по веднъж, а не по два пъти на седмица. Надеждата е, че наличната продукция ще е достатъчна за излъчване до отменянето на извънредните мерки. [caption id="attachment_624243" align="aligncenter" width="240"]Спират "Мастършеф" заради Силвена Роу сн. hotarena.net Спират "Мастършеф" заради Силвена Роу сн. hotarena.net[/caption] След това Силвена би трябвало да може да се върне в страната и работата по шоуто да продължи. В случай обаче, че извънредните мерки се проточат, "Мастършеф" ще изчезне от Би Ти Ви за неопределено време и без ясен финал. Точно това се случи и със сериала "Съни бийч". Той спря след епизод 3 в очакване на по-добри времена, предават от hotarena.net.