Бургазлия с коронавирус: Заразих се в София

Бургазлия с коронавирус: Заразих се в София
5 (100%) 1 vote

Проговори един от заразените с коронавирус от Бургас

34-годишният Х.М. е един от пациентите с коронавирус в Бургас. Скоро той бе изписан от бургаското Инфекциозно отделение, където в продължение на 9 дни се бори с вируса.

Бургазлията сподели, че на 8 март в бил с колеги в София и предполага, че там се е заразил. Колегите му също се лекуват от COVID-19 споделя пациентът, пожелал да запази анонимността си.

В края на месец февруари той е пътувал до Испания. Но лекарите са на мнение, че вероятно не се е заразил там. При него симптомите се проявили малко след завръщането му от София. Тогава вдигнал температура и веднага се самоизолирал. При него температурата е била в интервала 37,4-37,5 градуса.

След 4 дни пациентът потърсил помощ от личния си лекар, но по време на прегледа не било установено нищо нередно. Температурата му се повишила до 37,6 градуса, след което той отново се свързал с личната си лекарка и си направил рентгенова снимка. От нея става ясно, че младият мъж е с едностранна бронхопневмония. Следва безуспешно лечение с антибиотик и повишаване на температурата до 38,5 градуса.

Пациентът отново се свързал с личния си лекар, след което е бил откаран с линейка до Инфекциозно отделение. Там е тестван за коронавирус и тестът дал положителен резултат.

Младият мъж, който вече е под домашна карантина, отправи благодарности към специалистите в бургаската болница.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар