Проговори жената с коронавирус от Карнобат, която вече е излекувана

Проговори жената с коронавирус от Карнобат, която вече е излекувана
5 (100%) 1 vote

Жената с коронавирус от Карнобат, която вече е излекувана, проговори за симптомите на заболяването и преживяното

Първата регистриран случай с коронавирус в Бургаска област е жена на 37 години от Карнобат, която вече е излекувана. В ефира на Нова тв тя сподели, че симптомите при нея са били, силно главоболие, режеща болка в гърлото и висока температура, която продължила повече от седмица.

Жената е работила като готвач в Банско. На март се почувствала зле. Тогава все още била в зимния курорт.

Болестта й била открита дни след завръщането й от Банско. Тя и още двама излекувани пациенти вече са изписани от Инфекциозното отделение в Бургас.

37-годишната пациентка сподели, че в Банско се е обърнала към лекар заради втрисане и силни болки в тялото. Специалистът, който я прегледал, поставил диагнозата грип и предписал лечение с антибиотици. Но след 5 дни жената посетила личния си лекар в Карнобат заради появата на нови симптоми – втрисане и решещи болки в гърлото.

При второто посещение при личния лекар, на жената е направена рентгенова снимка, от която става ясно, че няма усложнения.

Следва приема на нов антибиотик, но без подобрение. 37-годишната жена отново решила да посети личния си лекар, но припаднала в коридора на болницата, докато чака. Веднага е била транспортирана до Инфекциозното отделение, където е дала положителна проба за коронавирус.

Жената споделя, че не е водила активен начин на живот в Банско и не знае как се е заразила при положение, че никой от колегите й не е болен, пише БЛИЦ.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар