САЩ се готви за най-черния сценарий (Пентагона предвижда над 100 000 жертви на коронавируса)

Гласувайте за статията

САЩ се готви за черен сценарий с коронавируса, Пентагона прогнозира над 100 000 жертви на коронавируса

САЩ се готви за най-черния възможен сценарий. Ситуацията в страната е толкова лоша, че от Пентагона поръчали 100 000 броя специализирани средства за съхранение на човешки останки, съобщават от „Ню Йорк дейли нюз“.

До момента близо 300 000 души са заразени в САЩ. Ню Йорк и Калифорния са под карантина, а СЗО обяви, че допускат използване на предпазни маски. Те отново подкрепиха и рестриктивните мерки и настояха за изолация на жителите в различните държави по света.

Американски вирусолог междувременно направи „сензационно“ изявление. Той заяви, че е установил, че коронавирусът се разпространява три пъти по-бързо от обичайния грип. И единствения начин да се попречи на неговото разпространение е социалната физическа изолация. Директорът на американския център за контрол и превенция на общественото здраве CDC Робърт Редфилд, заяви, че след консултация с медицинския център NPR, стигнал до извода, че причина за широкото разпространение на коронавируса по света са асимптоматичните преносители.

„Дори и 25% от населението да не покаже никакви симптоми, те са преносители на заразата. И така могат да доведат до пренасяне на вируса. Но има едно много мощно оръжие срещу коронавируса — агресивна социална дистанция. За тези, които още не са го разбрали, сега е моментът. Стойте на разстояние и спазвайте социална изолация. Само така ще победим този враг“, казва той, цитират от македонския портал tocka.com.mk. Още едно доказателство, че мерките наложени от българското правителство в толкова ранна фаза от разпространение на болестта работят.

А анализатори сравняват ситуацията с испанския грип от началото на 20-ти век. И отбелязват, че страните, наложили агресивна социална изолация са отбелязали много по-бърз икономически растеж след преодоляване на пандемията. Нещо, което в момента виждаме и в Китай, която първа бе засегната от вируса, но вече се възстановява.

САЩ готови за най-черния сценарий сн. pacom.mil

САЩ готови за най-черния сценарий сн. pacom.mil

Страната днес почете жертвите на заразата с 3 минути мълчание.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар