Робот спасява лекари в Италия

Гласувайте за статията

Робот спасява хиляди животи в Италия

Робот спасява лекарите в Италия. Той не носи маска, но спасява животи — не само на пациентите, страдащи от коронавирус, но и лекарите. Той се казва Томи и е един от шестте нови роботи, които помагат на лекари и медицински сестри в болницата в Чирколо, Ломбардия. Градът е едно от огнищата на коронавируса в Италия.

„С помощта на моите способности, медицинският персонал може да бъде в контакт с пациентите, без да са физически до тях“, обясни за „Ройтерс“ роботът Томи. Той е кръстен на един от синовете на лекарите.

„Това е като да имате още една медицинска сестра, която не може да се зарази“, съобщи д-р Франческо Дентални, директор на интензивното отделение в болницата.

Роботите са с детски ръст, с големи очи и се намират до леглата на пациентите, за да могат лекарите да се грижат и за други в тежко състояние.Те предават информация за жизнените им показатели и ги предават на лекарите, предават от инфомационната агенция

Но най-важното е, че Томи и останалите роботи позволяват на лекарите в болницата да ограничат контактите си с болните и така да намалят риска от инфекции.

Роботите помагат още и болницата да намали разхода от защитни маски и костюми, които персоналът използва. Томи и неговите „колеги“ роботи имат още едно предимство – не се уморяват. Бързо презареждат батериите си и се връщат на работа.

Роботи помагат на медиците в Италия сн. Туитър

Роботи помагат на медиците в Италия сн. Туитър/ Ройтерс

Повече от 4000 са италианските работници, които се заразиха по време на работа. Те лекуваха болни от вируса, но сами се оказаха в плен на болестта. Над 66 души лекари са починали. Броят на смъртните случаи в Италия, която е най-тежко засегната от вируса, достигнаха 13 000. Което е повече от една трета от всички смъртни случаи в света. След нея се нареди Испания, която е на път и да задмине съседката си. САЩ, Франция и Великобритания обаче ги следват плътно при това.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар