Германия и САЩ във война за маски (Кой кого измами?)

Гласувайте за статията

Германия и САЩ във война за предпазни маски

Една маска може да предизвика скандал. Но 200 000 са си направо повод за война. Немските медии избухнаха с новината, че Германия и САЩ са във война за маски за медици.

Властите в Берлин обвиниха Вашингтон, че са им откраднали и конфискували 200 000 броя маски, за които Германия вече са платили.

Министърът на вътрешните работи на Германия Андреас Гисел заяви по-рано вчера, че САЩ са „извършили акт на модерно пиратство“.

А ето и за какво става дума.

Германия е поръчала маски от клас FFP2 за полицейските си служители в Берлин. Целта била да им осигурят защита от вируси. Маските били поръчани на американска компания, но ироничното е, че са произведени в Китай, съобщават от „Дойче веле“.

„Пратката е заловена и блокирана в Банкок. Този ход очевидно е свързан със забраната на САЩ за износ на маски“, казва Гисел.

„Въпреки че се намираме във време на криза, не трябва да използваме методите на Дивия Запад. Настояваме немското правителство да поиска от САЩ да се придържат към международните спогодби“, добавя още министърът.

Инцидентът бе широко отразен от немската преса, включително и от известното издание „Der Tagesspiegel“. Случката е станала само ден след като френското правителство обвини Америка и за друг подобен набег. Представители на САЩ спрели пратки от Китай за засегнатите региони във Франция. Властите твърдят, че американците спрели натоварения вече самолет и предложили много по-висока цена за предпазното оборудване. И успели да я откупят.

Иронията в случая е, че конфискуваните от Германия маски са били и предплатени от правителството в Берлин. И въпреки това САЩ ги конфискували за лични нужди.

САЩ и Германия в сблъсък заради маски сн. Интернет

САЩ и Германия в сблъсък заради маски сн. Интернет

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че ще изкупи от всякъде предпазни средства и консумативи. Той прие дори с широко отворени ръце помощта от Русия, която Владимир Путин му изпрати. И въпреки съветите на приближените му, че това ще му струва политическия престиж, той прие предложената помощ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар