Меган Маркъл и принц Хари загубиха всичките си привилегии след Мегзит

Меган Маркъл и прин Хари загубиха всичките си привилегии след Мегзит. Те вече не са част от кралския двор и не можем да се обръщаме към тях с "ваше височество". Редом с всички задължения и протоколни ограничения, които паднаха от плещите им, съпрузите се разделиха и с някои привилегии, които не са за подценяване.

Турнета

За краткото време, в което бяха херцог и херцогиня на Съсекс, Хари и Меган имаха две дълги и изпълнени с много емоции и срещи турнета. Първото - в Австралия, Нова Зеландия и Фиджи, а второто - в Южна Африка. Разбира се, и сега могат да си организират дълги пътувания с цел популяризирането на каузите си, но не и в ролята на официални представители на кралицата и на кралския двор. А и всички разходи са за тяхна сметка.

Финасиране

С желанието си за "финансова независимост" Хари и Меган дадоха заявка, че не искат помощ от кралския двор. Преди Мегзит те получаваха средства от Суверенния грант на семейството, които покриваха 5% от годишните им разходи - за охрана, транспорт, екип. Останалите 95% идваха от джоба на принц Чарлз, който и сега даде заявка, че поне в следващите месеци ще подпомага сина си и неговата съпруга.

Кралски дом

След като избраха да напуснат току-що ремонтирания си с пари на данъкоплатците дом във Frogmore Cottage, Хари и Меган ще трябва да възстановят сумата от близо 5 милиона долара, които бяха похарчени преди раждането на сина им Арчи, пише "Independent".

Охрана

Вече няма и кой друг, освен самите те, да им покрива разходите за охрана. Доскоро това бе отговорност на кралския двор, след това на канадското правителство. Но сега семейството ще трябва да се бръкне надълбоко, за да се погрижи за сигурността си. А сумата се изчислява на повече от милион годишно.

Папараци

Доскоро папарашките снимки на херцога и херцогинята в социалните мрежи бяха рядкост. Докато бяха със статут на кралски особи, медиите използваха специално предоставени и направени от кралски фотографи снимки. А сега Хари и Меган ще бъдат просто поредните известни личности, които всеки ще може да щракне, където и да ги срещне. [caption id="attachment_624011" align="aligncenter" width="300"]Меган Маркъл и принц Хари вече са напълно свободни и без никакви привилегии сн. Инстаграм/ sussexroyal Меган Маркъл и принц Хари вече са напълно свободни и без никакви привилегии сн. Инстаграм/ sussexroyal[/caption] Меган трябваше да се откаже и от бижутата си. Може да ни се струва маловажно, но всъщност не е, особено за дама като Маркъл. Докато бе част от кралския двор, тя имаше достъп до известна част от колекцията с бижута на кралица Елизабет. И много от обеците и колиетата, с които сме я виждали на официални събития, вече няма да може да носи, защото просто не са нейни. Сега Хари ще трябва да се поохарчи за нови, предават от lifestyle.bg.