Запорираната яхта на Миню Стайков изчезна мистериозно

Миню Стайков скри яхтата си
0

Яхтата на Миню Стайков е напуснала гръцкото пристанище преди дни

Тузарската яхта „Брайт Стар“ за 4 млн. евро на карнобатския аферист Миню Стайков, която бе запорирана от антикорупционната комисия КП КОНПИ, мистериозно е изчезнала от пристанището на залива Сивота, част от гръцкия остров Лефкада – разкрива в. „Уикенд“. Баровската яхта е напуснала частното гръцко пристанище преди седмица, очевидно след спусната устна заповед от някой от фамилията на алкохолния бос – отбелязва изданието.

Местонахождението на яхтата засега не е известно на антикорупционната комисия, а опасенията са, че Миню Стайков може да се опита спешно да продаде баровската лодка, за да я спаси от бъдеща конфискация. От КП КОНПИ са пратили уведомление до гръцката морска администрация, че плавателният съд е обект на интерес от страна на българското правосъдие, но засега не е ясно дали елините ще се съобразят с искането на България.

Яхтата „Брайт Стар“, купена за 4 млн. евро от Стайков през 2016 г., попадна на мушката на антимафиотите преди няколко месеца, след като карнобатският олигарх бе арестуван за пране на пари, ДДС измами и производство на нелегални цигари. Оттогава Миню Стайков лежи в МВР болница и прави всевъзможни юридически фокуси, за да се измъкне. Тежко болният, според медицинските бумаги, Миню Стайков обаче намира време и сили, за да спаси богатството си – коментира изданието.[kkstarratings]

Миню Стайков скри яхтата си
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.