Русия затвори врати! Владимир Путин обяви едномесечен отпуск за цялата страна

Гласувайте за статията

Цяла Русия ще почива един месец, но и ще получи пари за това

Не, не е нито първоаприлска, нито второаприлска шега. Цяла Русия затваря врати за един месец. Президентът на страната обяви, че месец април ще бъде неработен за цяла Русия. Но заплатите ще се плащат като за работен.

„Реших да продължа режима за неработни дни до 30 април“, каза той в телевизионно изявление. И добави, че „заплатите ще бъдат изплатени“.

Мярката влезе в сила в Русия на 28 март и „ни даде възможност да спечелим време“, но „епидемията все още не е достигнала своя връх в световен мащаб, нито в страната ни“, подчерта президента.

Посочвайки, че епидемията е с различни мащаби в различните части на Русия, някои напълно изолирани, Путин каза, че ще остави областните управители да преценят, дали ще разрешат на фирмите да работят и каква степен ще бъдат мерките за изолация на техните граждани.

„До края на седмицата /местните управители/ трябва да формират специален пакет превантивни мерки за своите райони, по отношение на здравеопазването, сигурността, икономическите и инфраструктурните планове“, каза още Путин, предаде „Риа новости“.

Решението на Путин определено се хареса на всички граждани, които го подкрепиха. Президентът на страната обаче все пак няма да позволи съвсем цялата държава да абдикира. На работа остават органите на полицията, здравните служби и евентуално някои части от транспорта и енергетиката. Любопитното обаче е, че това се случва на фона на дебатите за нов закон и специална промяна в конституцията. Смята се, че поправката ще даде възможност на президента да управлява без нови избори до 2032 година.

Владимир Путин затвори Русия за 30 дни. Сн. Уикипедия

Владимир Путин затвори Русия за 30 дни. Сн. Уикипедия

Темата обаче се превърна в пълно табу, след като епидемията в страната избухна. Само в Русия заразените са 3548, а жертвите са 30. Но има светлина в тунела. За пореден ден Италия и Испания бележат намаляване на броя на заразените. Франция също намалява броя на заразените, както и Иран. Очевидно мерките за изолация най-после дават резултат…

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар