Защо Северна Корея крие истината за заболелите от Covid-19? (И кои са оазисите без зараза по света?)

Гласувайте за статията

Северна Корея крие истината за заболелите от Covid-19 в страната

В световните статистически бази данни има една държава, чийто брой заразени е неизвестен. Правителството на република Северна Корея затвори границите на страната си и държи света в пълно информационно затъмнение. Съседната на Китай държава, която се смята за една от най-засегнатите от пандемията, до този момент не е оповестила данни за нито един свой заболял гражданин. А президентът Ким Чен Ун само спомена в началото на епидемията, че строи нова болница и страната му не е достатъчно подготвена за подобна криза и замлъкна.

А в световните статистики нито един гражданин на Северна Корея не фигурира като заразен, въпреки че страната е засегната пряко от ситуацията в Южна Корея и Китай.

Въпреки че светът премина психологическата граница от 1 милион заразени и над 50 000 починали от коронавирус, Северна Корея продължава да мълчи за жертвите в страната си. И продължава да се води като един от оазисите извън заразените страни.

Сред другите райски кътчета, където наистина вече няма коронавирус са остров Палау в Северния Пасифик, Самоа, Туркменистан и Антарктида.

Палау е обграден от Тихия океан е на стотици мили от своите най-близки съседи. И поради строгите ограничения за пътуване до там, се смята, че няма разпространение на вируса там, както и на островите Тонга, Соломонови острови, Маршалови острови и Микронезия.

Единственото друго място, където няма коронавирус, това са изследователските бази на Антарктида. Там в момента живеят 90 австралийски изследователи. Неотдавна те дори се пошегуваха, че са единствените, които живеят на континент свободен от вируси. И могат спокойно да излизат и да ходят навсякъде, без да спазват социална дистанция. Не, че рискуват, предвид времето там.

Северна Корея крие заразените си сн. Уикипедия

Северна Корея крие заразените си сн. Уикипедия

„Те вероятно са единствените австралийци, които могат да вечерят заедно и да пият кафе на открито в момента“, сподели ръководителят на експедицията Роб Клифтън пред агенция „Франс Прес“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар