Гръцки учени откриха силно оръжие в борбата с коронавируса

Гръцки учени откриха силно оръжие в борбата с коронавируса
5 (100%) 1 vote

Група гръцки учени откриха силно оръжие в борбата с коронавируса

Гръцката телевизия Скай съобщи за откритието на гръцки учени, което е пробив в борбата с коронавируса. Откритието им дава голяма надежда за прекъсване на смъртоносното развитие на ковид-19.

Начело на изследването е професор, който е и инфекционист от Атинския университет – Евангелос Ямарелос. В изследването се разглежда ролята на един биоиндикатор, който се установява при кръвни изследвания още в първия ден при постъпването на пациентите в болница.

Този показател съдейства за установяване на пациенти, при които е вероятен тежък ход на заболяването. Проф. Ямарелос поясни, че при всички наблюдавани пациенти индикаторът suPAR е бил силно повишен още в първия ден на прием в болница.

Гръцките учени са в състояние да предложат лечение, което води до оздравяване дори на пациентие с тежък ход на ковид-19. Протоколът им включва освен антивирусната терапия и конкретен имуномодифициращ биологичен агент, използван при лечението на ревматоиден артрит. Тази комбинация може да спре срива на имунната система, както и възникването на дихателна недостатъчност и да премахне нуждата от интубиране.

От откритието на гръцките учени става ясно, че само една подкожна инжекция, прилагана веднъж дневно в продължение на десет дни, може да предотврати влошаването на състоянието и да избегне фаталния край. Очаква се това изследване да бъде проведено при група от 100 пациенти в общо 12 клиники в страната. При осигуряване на необходимите ресурси, новия проток може да бъде завършен в рамките на само 20 дни, пише БЛИЦ.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар