Елизабет Втора на война с еколозите (Иска лична електроцентрала в Шотландия)

Гласувайте за статията

Кралица Елизабет Втора обяви война на еколозите, строи собствена електроцентрала в Шотландия

Кралица Елизабет спечели войната с еколозите. Природозащитници от доста време воюват с кралицата в съда по повод изграждането на частна електроцентрала край дома й в Шотландия.

Елизабет иска да направи имението енергийно независимо и планира да изгради частен ВЕЦ край река Муик, която минава през имението й „Балморал“. То е с площ от 50 000 акра и се намира в Шотландия.

Плановете са два мегаватовата централа да захранва имението целогодишно. А излишъкът да бъде продаван на националната електрическа мрежа.

Планът обаче бе оспорен от природозащитници, които дори отнесоха случая до съда. Те се притесняваха, че централата ще бъде твърде шумна за животните, които обитават местните гори. Те дори настояха няколко правителствени организации да прегледат рисковете, но в крайна сметка местните власти дадоха разрешение. Мотивът им е, че вече има изградена подобна система в района, която не само не пречи на околната среда, но и носи доста добри приходи. При това без почти никакви средства за поддръжка и риск от замърсяване на природата, пише „Дейли мейл“.

Говори се, че кралицата е била повлияна от принц Чарлз, който е добре известен като запален еколог. Принцът е заклет градинар, защитник на природата и околната среда и много активно подкрепя всякакви зелени проекти. Когато Елизабет потърсила алтернатива, която да превърне шотландския й дом в енергийно независим, принцът подкрепил идеята на сътрудниците й. Освен това кралицата се опитва да свие разходите, които семейството й създава на данъкоплатците. Кризата с Меган и Хари окончателно я убедила, че трябва да ограничи някои разходи. Но не и да се лишава от нормални условия за живот или от личен комфорт, когато това не е в ничия вреда.

Кралица Елизабет със собствена електроцентрала в Шотландия сн. Уикипедия

Кралица Елизабет със собствена електроцентрала в Шотландия сн. Уикипедия

Предполага, че се до края на годината системата ще бъде изградена. Тя ще струва около 650 000 лири, които монархът ще плати от личните си сметки.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар