Деница Сачева обясни защо е необходимо извънредното положение да бъде удължено

Деница Сачева обясни защо е необходимо извънредното положение да бъде удължено
5 (100%) 1 vote

Социалният министър Деница Сачева обясни защо е необходими удължаване на извънредното положение

Деница Сачева коментира какво налага удължаване на мерките за извънредното положение. Тя поясни, че това е ходът, в който всички трябва да бъде убедени. Пред Нова телевизия социалният министър заяви, че забавяне на разпространението на коронавируса налага тази мярка.

Тя добави, че никога не можем да бъдем сигурни кой е по-добрият избор, но винаги животът е най-важен.

„Взетите от нас решения, ще бъдат оценени в бъдеще“, допълни още тя. Сачева обяви, че броят на регистрираните безработни в бюрата по труда след обявяване на извънредното положение е 31 643 души.

Тя поясни, че 17 793 душа са посочили, че са останали без работа заради коронавируса. Министър Сачева каза, че 59 са подадените заявления по мярката 60/40 и в момента се изчаква разрешение от ЕК. Тя добави, че към настоящия момент вариантът 80/20 не е възможен.

Социалиният министър отговори на въпроса дали ще издържи социалната система на това. Сачева обяви, цитирана от БЛИЦ, че неслучайно правителството е поискало актуализация на бюджета и възможността за теглене на по-голям заем. Целта е да се осигури необходимата ликвидност, която да послужи като гаранция при възможно най-лошия сценарий.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар