Китайски учени с ново разкритие за коронавируса

Китайски учени с ново разкритие за коронавируса
5 (100%) 1 vote

Китайски учени направиха важно разкритие за продължителността на живот на коронавируса в човешкото тяло

Експерти от Китай анализираха медицинска документация и лабораторни изследвания на 191 души от Ухан с коронавирус. Целта на проучването е установяване продължителността на живот на коронавируса в човешкото тяло. В проучването са включени и резултати от тестове на 54 души, които са починали от инфекцията.

Учените са изненадани от дългия живот на този вирус. Те са установили, че той може да живее в човешкото тяло в продължителност на 5 седмици или дори 37 дни след заразяването.

В доклада е отбелязано, че при една трета от пациентите следи от коронавирус са открити в дихателните пътища в рамките на 4 седмици.

Експертите допълва, че получените данни са важни за коригиране не само продължителността на карантинния режим, но и процедурите за лечение на заразени с коронавирус.

Според препоръките на Световната здравна организация периодът на карантина след заразяване с коронавирус трябва да бъде с продължителност на 14 дни.

Епидемията, която вече се превърна в пандемия, започна в края на декември 2019 година в Китай. В средата на месец март СЗО обяви глобална пандемия от коронавирус заради бързото разпространение на заразата извън пределите на Китай, пише zdrave.to.

У нас броят на заразените вече е 422, а на жертвите 9 души.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар