Доц. д-р Георги Попов с важна новина за края на епидемията от коронавирус у нас

Доц. д-р Георги Попов с важна новина за края на епидемията от коронавирус у нас
5 (100%) 2 votes

Полковник доц. д-р Георги Попов потвърди важна новина за коронавируса

Началникът на катедра инфекциозни болести във ВМА – полковник доц. д-р Георги Попов потвърди важна новината за края на епидемията от коронавирус у нас.

В интервю за Dsport и Дарик радио той заяви, че България задължително ще успее да нокаутира този вирус, но сега все още сме още в началото. Експертът добави, че в началото на летния сезон ще се справим изцяло с тази коронавируса, който е въздушно-капкова инфекция.

Попов заяви още, че футболистите на Левски са били тествани за коронавирус. Той добави, че и в ЦСКА играчите са били изследвани за опасната зараза.

Експертът призова за спазване на мерките, въпреки че те са доста непопулярни. Доц. д-р Георги Попов добави, че сме задължени в това време да бъдем солидарни и дисциплинирани, за да предотвратим разпространението на коронавируса.

„Само така ще успеем да се преборим с тази зараза“, допълва специалистът.

Според него твърдението, че една година няма да се допуска публика на стадионите, е пресилено.

„Не съм виждал въздушно капкова инфекция да бъде епидемично разпространена през летните месеци в умерения климатичен пояс.  Лекарите на преден фронт сме оптимисти. Много скоро инфекцията от коронавирус ще бъде преодоляна. Ще останат още няколко случая на заразени пациенти. Десетки или стотици ще са новите болни, но инфекцията ще бъде преодоляна. С първите силни слънчеви лъчи в началото на май ще се възстановим“, добави още доцентът, цитиран от БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар