Кейт Уинслет с „експертни“ препоръки срещу коронавируса (Защо феновете и се подиграват?)

Гласувайте за статията

Кейт Уинслет базира съветите си срещу коронавируса върху подготовка за ролята й във филм

Британската актриса Кейт Уинслет разпространи триминутно видео, споделяйки съвети за борба с вируси, които е научила от експерти. Актрисата е научила съветите докато се е подготвяла за ролята си във филма „Заразяване“ (2011). Част от потребителите на социалните медии обаче реагират с насмешка на препоръките на звездата, пише вестник „Daily Star“.

Готвейки за ролята си, Кейт Уинслет научава колко е важна личната хигиена в ситуации като настоящата глобална здравна криза. Филмът „Заразяване“, в който актрисата си партнира с Мат Деймън, е фокусиран върху борбата на американските Центрове за контрол и профилактика на заболяванията да спрат разпространението на смъртоносен вирус и последвалата глобална паника.

Осмиване

Въпреки доброто намерение, клипчето на Кейт Уинслет е осмяно от потребители на социалната мрежа Туитър. Те не смятат, че актрисата е квалифицирана да споделя подобни препоръки с глобалната публика. Според тях, тя просто е участвала в даден филм, няма медицински познания, и не е в позицията да се изказва в подобна ситуация.

Някои потребители стигат до там, че отказват да приемат съвети от актрисата, чиято героиня в друг филм – „Титаник“, е допуснала любимият й да се удави. „Кейт Уинслет дава съвети за борба срещу Covid-19, защото е участвала във филм, в който се разказва за пандемия. Аз пък мога да ви науча как да оцелеете след изригване на вулкан въз основа на опита си в училищна постановка за съдбата на Помпей“, гласи шеговит коментар на потребител в Туитър.

„Кейт Уинслет умря в „Заразяване“. Не мога да приема съвети от нея“, гласи друг туит. „Точно на това се надявах – човек с нулева епидемиологична квалификация да ме съветва за нещо, от което не разбира абсолютно нищо“, пише трети. „Кейт Унслет участваше и в „Титаник“, така че нищо чудно утре да започне да раздава съвети за оцеляване в морето“, гласи поредният подигравателен туит.

Призив

В тримутното видео, качено на страницата на Sku News в Туитър, актрисата отправя призив към хората да мият ръцете си. „Точно сега здравето на обществото буквално е във вашите ръце“, казва актрисата.

Кейт Уинслет стана за смях със съветите си срещу коронавируса сн. Инстаграм

Кейт Уинслет стана за смях със съветите си срещу коронавируса сн. Инстаграм

В клипчето британската звезда обяснява, че подготвяйки се за ролята си на епидемиолог в „Заразяване“, е прекарала известно време с някои от най-добрите специалисти по обществено здравеопазване в света, съобщава БТА. Уинслет споделя дадения й от експертите съвет. Той гласи: „Мийте си ръцете, сякаш животът ви зависи от това“. Според нея, съветът напълно съответства на настоящата ситуация, предават от life.dir.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар