Бойко Борисов: Случва ни се нещо нечувано лошо!

Бойко Борисов: Случва ни се нещо нечувано лошо!
5 (100%) 1 vote

Бойко Борисов сравни положението в момента с война. Премиерът на България е притеснен за българския народ, тъй като коронавирусът се разраства. Все пак обаче България може да се похвали с навременни мерки срещу пандемията!

„Това, което ни се случва, е нечувано лошо. Единствено не падат бомби. Това е разликата от другата война“, каза в LIVE включване на „Господари на ефира“ министър-председателят Бойко Борисов.

Бойко Борисов

Бойко Борисов е взел присърце проблема с пандемията

„Все още бавно вървим, бавно се намаляват доходите. Ако искаме сега да имаме пари в тази кошница, е да сме сигурни, че ако продължи повече от шест, повече от година.

Тогава няма да има пари за пенсии, за заплати. Това са най-черните ни сценарии. Черният ни сценарий е да падне с 3 пункта икономика. Това зависи от продължителността и от възстановяването на икономиките, с които сме вързани, за да има кой да купува продукцията“, посочи премиерът.

Той припомни, че от ГЕРБ са направили доста дарения в битката с коронавуруса. Всеки е дарил пари от заплатата си, а самата партия е дала 100 бона.

„Всички министри и аз – по 1000 лева от заплатите си, близо 30 000 лева от МС. Готов съм и аз да даря половината си заплата. Ще го поставя на следващото заседание на МС. Направили сме го, готови сме още да направим! Обичам да цитирам това, което казват поповете, владиците и възрастните хора: Господ помага, но в кошара не вкарва. Трябва да работиш много и да си помогнеш сам, за да ти помогне и Господ. Мерките, които предлагаме – първо здравето, после работниците. Смирени, с упование и вяра в Господ. Мине ли, след 3 дни ще се забрави“, подчерта Борисов.

Премиерът призна, че прекарва неособено леко карантината, тъй като не е свикнал да не общува с хората.

„Да пориташ, да идеш на кино, на театър. Омръзна ми да гледам на 2 метра ген. Мутафчийски, Горанов и министрите. Това ме убива“, добави той.

По думите му ключовата дума, кодът на свършване на кризата е лекарство. Намерят ли лекарство, борсите ще тръгнат нагоре.

„След края на извънредното положение няма да сме интересни нито аз, нито Мутафчийски. Тогава пак ще ходите на „Граф Игнатиев“ да търсите плочки“, заяви в заключение Бойко Борисов.

Източник: БЛИЦ

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар