Австралийски учени с ново разкритие за коронавируса

Гласувайте за статията

Австралийски учени направиха ново разкритие за коронавируса, свързано с неговото лечение

Учени от Мелбърнския университет стигнаха до любопитен извод, относно лечение на коронавирус. Те са установили, че тялото на хората с добър имунитет е в състояние самостоятелно да се справи с коронавирусната инфекция без да се налага прием на медикаменти.

Списанието Nature Medicine публикува информация за проучването на австралийски учени. Обект на тяхното изследването е 47-годишната жителка на китайския град Ухан, която е пристигнала в Австралия.

Малко след пристигането си там, тя е била хоспитализирана с типичните симптоми на COVID-19. Пациентката се оплаквала от слабост, задух, суха кашлица и треска. В изследването се отбелязва, че жената от Ухан не е имала патологични заболявания и лоши навици.

По време на болничния й престой тя не е била лекувана нито с антибиотици, нито с антивирусни лекарства. Единствено е била подложена на интравенозното вливане на течност за поддържане на водния баланс в организма.

За период от две седмици болната се е възстановила напълно. Резултатите от кръвните й изследвания отчитат единствено увеличение на имунните клетки, което е нормална реакция на тялото в борбата срещу обичайния сезонен грип.

Разпространението на коронавируса бе обявено за пандемия от СЗО на 11 март. На този ден бяха открити над 63 хиляди нови случая на инфекцията и починаха 3 464 души, пише БЛИЦ.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар