Миню Стайков и Митьо Очите искат освобождаване заради коронавируса

Миню Стайков направи опит да напусне полицейската болница
0

Двамата са съседи по болнични легла в МВР болницата

Алкохолният олигарх Миню Стайков видя възможност да напусне МВР болницата покрай епидемията от коронавирус – пише в. „Уикенд“. Преди дни адвокатите на милионера подадоха молба до Апелативния специализиран наказателен съд да го освободи заради ширещата се зараза. В молбата, която бе отхвърлена от съдиите, адвокатите на Стайков посочват, че клиентът им папада в рисковата група пациенти, защото страда от няколко заболявания – отбелязва изданието.

Несебърският мафиот Димитър Желязков – Митьо Очите, също е опитал да се възползва от коронавирус епидемията, позовавайки се на крехкото си здравословно състояние. Морския Ал Капоне е съсед по болнично легло с Миню Стайков в МВР болницата. Неговата молба също била отхвърлена.

Надзиратели и затворите мрачно пророкуват, че ако извънредното положение в държавата се проточи по-дълго време, може да се стигне до организирани бунтове в пандизите, подклаждани от затворници. Някои лишени от свобода вече агитирали съкилийници за общи стачни действия, давайки пример с Иран. Властите там опразниха затворите, пускайки на свобода 70 000 пандизчии заради коронавируса. В българските затвори обаче до този момент няма нито един регистриран случай на Ковид-19.

„Все по-често се натъкваме на симуланти, които се правят на болни от коронавирус. Има и затворници, които недоволстват от забраните за свиждания“ – признава надзирател от затвора в Бобов дол.[kkstarratings]

Миню Стайков направи опит да напусне полицейската болница
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.