Ген. Мутафчийски с притеснителни думи за ситуацията у нас

Ген. Мутафчийски с притеснителни думи за ситуацията у нас
5 (100%) 2 votes

На редовния брифинг днес ген. Венцислав Мутафчийски изнесе нова информация за заразените с коронавирус

По време на редовния брифинг ген. Мутафчийски заяви, че днес са регистрирани още 18 потвърдени случая на зараза с коронавирус. От тях  пет са в Благоевград, два във Варна, по осем в Смолян и София и два в Шумен. С тях общият брой на заразените у нас става 331.

Генералът допълни, че Италия вече е най-заразената държава в света, тъй като успя да надмине дори Китай.

„В Испания положението също е много зле. На фона на всичко това нашите хора се разхождат по улиците. Това е фаталното. Най-вероятно няма да ни подмине това, което сполетя и тези държави“, заяви още Мутафчийски.

На въпроса дали вървим към пик или плато, той отговори, че все още удържаме положението и това вероятно се дължи на карантината.

Шефът на ВМА допълни, че дори да не сме открили много болни, броят на установените пациенти не е никак малко, тъй като преди седмица заразените са били под 100.

Фактът, че у нас все още няма бум като в другите страни, не означава, че ние вървим към плато и преодоляване на кризата, поясни Мутафчийски, цитиран от БЛИЦ.

„Единственото успокоително в случая е, че нямаме смъртност. Труповете няма как да се скрият. При нас починалите са петима“, добави шефът на ВМА. Той заяви, че няма данни установените в Благоевград да били контактни с починалия мъж.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар