„Дойче Веле“ с притеснително разкритие за разпространението на коронавируса в Източна Европа

Гласувайте за статията

„Дойче Веле“ с притеснително съобщение за разпространението на коронавируса в Източна Европа

„Дойче Веле“ съобщи, че епидемията от коронавирус в Източна Европа може бързо да ескалира. Учените обясняват високата смъртност в Италия с няколко фактора. Един от тях е свързан с манталитетна особеност, характерна за обществата в Източна Европа. В тези общества епидемията може бързо да ескалира.

Коментар на Гудрун Хайзе в „Дойче веле“ гласи, че смъртността от коронавирус в Германия е сравнително ниска. Там стойността на този показател е едва 0,4 процента. В Италия неговата стойност е цели 20 пъти по-висока.

От значение в случая е състоянието на здравеопазването, броят на провежданите тестове, средната възраст на населението. Всички тези фактори имат съществена роля. Но не е за подценяване манталитетна особеност на източноевропейските общества, според която под един покрив живеят няколко поколения.

Експертите посочват, че в Италия се правят много по-малко тестове на по-млади хора и това е предпоставка за повишен показател на смъртността, тъй като на практика са отчетени единствено тежко болните.

Състоянието на здравната система и по-специално наличието на достатъчно респиратори е друг фактор, оказващ влияние върху смъртността. Наличието на достатъчно легла за нуждаещите се пациенти в интензивните отделения също играе роля.

В това отношение сме свидетели на драстични разлики между Италия и Германия. В Италия, в която населението е 60 милиона, в началото на епидемията бяха налични около 5 000 легла в интензивни отделения. В Германия, чието население е с 20 милиона повече, броят на леглага е поне 28 000.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар