Гърците изплакаха от нас

Гласувайте за статията

Те написаха писмо до премиера Кириакос Мицотакис

Гърците изплакаха от нас.

Те поискаха през граничните пунктове „Маказа“ и „Кулата“ да се движат само товарните автомобили и МПС-та, превозващи работници. И всичко това да се случва при услови, че са преминали медицински прегледи, пише „24 Родопи“.

гърците

Те написаха писмо до премиера Кириакос Мицотакис

Това искат в писмо до премиера Кириакос Мицотакис представители на местните власти и на бизнеса в Северна Гърция. В Солун, Кавала, Комотини, Александруполис и др. признават инициативите на правителството в Атина срещу разпространението на коронавируса. Те обаче изразяват безпокойство от „увеличаващата се честота на заразените в съседните страни и нарастването на движението на български граждани към Гърция“.

Този поток застрашавал здравето на всички гърци и затова местните власти и бизнесът настояват за затваряне на всички пунктове, пише „Хронос“.
Припомняме, че ГКПП „Златоград“ е затворен. Ако премиерът Мицотакис изпълни исканията на местните власти и бизнес организациите, то през „Маказа“ за неопределено време ще преминават само леки автомобили и микробуси, превозващи работници.

През пункта не се допуска преминаването на камиони, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар