Проф. Кантарджиев: Може да се наложи затягане на мерките

Проф. Кантарджиев: Може да се наложи затягане на мерките
5 (100%) 1 vote

Проф. Тодор Кантарджиев е категоричен, че може да се наложи въвеждането на по-строги мерки

Проф. Кантарджиев коментира в ефира на БНТ ситуацията с коронавируса и извънредното положение. Той отговори на въпроса дали е необходимо носенето на маска от всички. Специалистът заяви, че цял Китай е носил маски по време на епидемията от коронавирус.

На въпроса защо е с маска при положение, че я пипа и я сваля, проф. Кантарджиев заяви, че не е прието в телевизия да се ходи с маска.

Той коментира и мерките в страната, заявявайки че те са били навременни и ситуацията изглежда добре в момента.

Здравният експерт призова да бъдем търпеливи.

“ Трябва да спазваме мерките, защото ако се разпусне народът, кръчмите се отворят, може да стане страшно. Най-важна е самодисциплината на българите. Българинът се мобилизира, но много бързо му минава мобилизацията“, заяви Кантарджиев.

Той даде ценен съвет за дезинфекцията на плодовете и зеленчуците, които консумиране и заяви, че е добре предварително да се забърсват със спирт, водка или ракия – всичко, което е над 40 градуса.

Експертът добави, че най-добрата превенция остава личната хигиена и стриктното измиване на ръцете.

„Ако започне повишаване на случаите, ще предложим на правителството още по-стриктни мерки – вечерен час и неизлизане по улиците. Защото има и невъзпитани хора. Заради тях по-трудно ще се справим със ситуацията“, заяви още проф. Кантарджиев.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар