Коронавирусът взе още една жертва в България за днес

Гласувайте за статията

Починалият е бил докаран от Банско

След като по време на сутрешната пресконференция шефът на Националния кризисен щаб – ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски обяви, че коронавирусът е взел нова жертва, малко по-късно стана ясно, че COVID-19, е отнел и още един човешки живот днес.

55-годишният мъж е починал в болницата в Благоевград. Той е бил докаран от Банско с бронхопневмония, правен му е бърз тест за коронавирус, който е положителен.

коронавирус

Починалият е бил докаран от Банско

Това каза д-р Калоян Калоянов, директор на Регионална здравна инспекция – Благоевград, цитиран от „Фокус“. „Той е починал тази сутрин. Преди два дни е докаран от Банско с бронхопневмония. Правен му е бърз тест, който е положителен. Вчера са му взети проби за потвърждаване. Чакаме да ги потвърдят от Националната референтна лаборатория. За момента от нея нямам потвърждение, но бързият тест е дал положителни резултати”, каза още д-р Калоянов.

В МБАЛ –Благоевград с положителни проби за коронавирус в момента са настанени още две жени – майка и дъщеря на 73 и 53 години. Двете са от село Горно Драглище в Община Разлог.

Директорът на РЗИ – Благоевград уточни, че пациентките се намират в Реанимацията на лечебното заведение. Д-р Калоянов допълни, че на този етап не може да се каже дали има опасност за живота им. „Това могат да го кажат анестезиолозите”, коментира той, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар