Министър Красимир Вълчев попари абитуриентите

Гласувайте за статията

Положението не е никак розово

Образователният министър Красимир Вълчев попари абитуриентите.

По-рано днес в ефира на Би Ти Ви, Красимир Вълчев заяви, че учебната година вероятно ще бъде удължена до юли.

Красимир Вълчев

Положението не е никак розово

„Има вероятност учебната година да бъде удължена. Всички трябва да се настроят, че лятото тази година ще се учи малко повече“, обясни министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в ефира на bTV.
Най – много ще бъдат засегнати юни месец и малко от юли месец, съобщи той. „Всички трябва да имаме нагласи, че карантината ще продължи и родителите да знаят, че юни месец няма да ходят на почивка“, посочи още Красимир Вълчев.

„Матурите рано или късно ще бъдат направени, но няма да са онлайн, защото учениците няма да са в равнопоставена среда“, обясни още министърът. По думите му абитуриетнските балове вероятно ще са през юли.

„Учителите в детските градини също трябва да се нагласят за това, че ще се учи повече. Много родители са вече с изчерпан отпуск. Родителите вече няма да могат да си позволят да гледат децата си, нито може би ще имат финансови ресурси за частни занимални“, обясни още министърът, пише blitz.bg.

Със сигурност тези промени няма да се понравят на много хора, но е факт, че няма друг ибор в така създалата се ситуация!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар