Защо не се дишат ген. Венцислав Мутафчийски и проф. Коста Костов?

Защо не се дишат ген. Венцислав Мутафчийски и проф. Коста Костов?
3.63 (72.5%) 8 votes
Двамата са отлични специалисти, но и много тежки характери

Мнозина от лекарската гилдия твърдят, че проф. Коста Костов е българския вариант на прочутия д-р Хаус от едноименият тв сериал – пише в. „Уикенд“. Той има тежък характер – не търпи авторитарността, не може да си мълчи, има свръхчувство за справедливост, невъзможно е да бъде подкупен и винаги защитава позициите си докрай с аргументи и факти. Точно този му темперамент станал причина за тежкия конфликт между него и директора на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски – коментира изданието.

И двамата са отлични специалисти – всеки в своята област. Проф. Костов обаче е ексцентрик и бунтар, винаги със собствено мнение, а генерал Мутафчийски е военен до мозъка на костите си – изпълнява заповеди и не търпи по-никостоящите в йерархията да му противоречат.

Колегите им от ВМА твърдят, че всеки понеделник по време на срещата на директора с шефовете на клиники двамата влизали в тежки спорове, свързани с управлението на учебното заведение.
Проф. Костов не търпял „глупави заповеди“ и отказвал да приеме, че отделението му трябва да бъде напъхано в „трета глуха“, защото клиничните пътеки, по които лекуват пациентите, не са така доходоносни за болницата, колкото са чернодробните трансплантации. Опитът на ген. Мутафчийски да покори със силови методи и наказания българския х-р Хаус довел до напускането на проф. Костов и голяма част от екипа му.

Между Мутафчийски и Костов прехвърчат искри

Коментари чрез Facebook

коментара

2 коментара to “Защо не се дишат ген. Венцислав Мутафчийски и проф. Коста Костов?”

  1. Бай Иван

    мар. 28. 2020

    Аха излизат някои неща за генерала който обича да командва и всички други хора да са като в казарма. Дай на българина малко власт и ще разбереш колко струва

  2. Аз бях на консулт при Проф.К.Костов и съм с отлични впрчатления от него не само като специалист.Той е и много добър човек,не само лекар.И не е вярно,че няма морал.Разбира се,че няма да търпи несправедливост.Грешка е на генерала за дето

Добавете коментар