Обрат! Мексико „ЗА“ стената на Тръмп: САЩ спешно трябва да затвори границата с нас!

Гласувайте за статията

Правителството в Мексико настоява за затваряне на границата със САЩ

Само допреди месец, Мексико не само заплашваше да съди президента на САЩ, ако реши да затвори границите между двете държави, но и да разруши стената, която опитва да издигне. Днес правителството в столицата, не само, че иска затваряне на границите. Но са готови и да платят за стената на срама, само и само да гарантират по-добра изолация.

Причината за този невероятен обрат, е фактът, че в Америка избухна епидемия от коронавирус. Страната вече изпревари по брой заразени Китай и Италия, а ситуацията е на път да излезе извън контрол. Въпреки това американския президент Доналд Тръмп упорито отрича да има проблем. И се кани на 13 март да отмени частичната карантина и да възстанови спешно икономиката.

Междувременно заради проблемите по границата с Мексико и постоянния трафик на мигранти, от другата страна на граничната бразда буквално се молят американския президент да затвори границата с тях. И то за доста дълго време.

В мексиканския граничен щат Сонора стотици излязоха на протест. А исканията им са САЩ да затвори границата си с Мексико. И по граничните пунктове да има изключително строги мерки за контрол.

Причината е проста. В Мексико в момента има по-малко от 600 заразени, докато в САЩ броят им е 100 000. Мексиканците се боят, че тези, които преминават по работа или за дневни визити може да носят със себе си заразата.

Във всички американски щати, които граничат с Мексико, има смъртни случаи. Затова и от щата Сонора демонстранти настояват за по-строг пропускателен режим. В Сонора има само четирима заразени. И местните искат това да си остане така. Проблемът е, че имат не по-малко твърдоглав президент, отколкото този, който обитава Белия дом, пише mkd.mk.

Мексико иска границата със САЩ да се затвори сн. Уикипедия

Мексико иска границата със САЩ да се затвори сн. Уикипедия

Мексиканският президент Андрес Обрадор смята, че коронавирусът не е толкова страшен. И дори обикаля улиците и прегръща хората, като целува и малки деца. Доналд Тръмп не остава по-назад. Той не се прегръща с американците, но в изявление заяви, че е изненадан колко малко хора са умрели до момента в страната. Въпреки че е очаквал доста повече. Той прие това като знак, че заразата не е особено страшна. И до Великден Америка ще може да заработи на пълни обороти.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар