Руски учен с нова теория за високата смъртност в Италия (Подробности)

Гласувайте за статията

Руски учен разви своя теория, защо в Италия имат толкова висока смъртност от коронавируса

Черния рекорд на Италия продължава да търси своето обяснение и да ражда различни теории. Страната отбеляза най-висока смъртност сред заболелите от коронавирус Covid-19. Последната вълна от загинали сочеше почти 1000 жертви за един ден. А общият брой на починалите вече е над 10 000. И за ужас на всички продължава да расте.

В същото време въпросът, който всички си задават, е каква е причината в Италия да има толкова висока смъртност. Известен руски генетик лансира своя хипотеза, в която твърди, че причината са антибиотиците.

Вадим Поспелов е един от най-известните руски генетици и твърди, че епидемиологичната криза в Италия се дължи на отслабения имунитет на нацията. По думите му, италианците често приемат високи дози антибиотици за лечение на бактериални инфекции. И именно това е причината за кризата с болните.

„Населението всъщност пие големи дози антибиотици, което влияе негативно на стабилността на имунната система“, твърди Поспелов. Той разкрива още, че антибиотиците влияят негативно върху чревната микрофлора, където са концентрирани над 70 на сто от имуномодулаторите клетки, цитират от „Парламентской газете“

Иван Козлов, председател на Научното сдружение на имунолозитев Русия също подкрепя тази теория. И смята, че взимането на антибиотици, дори и най-обикновените, може да изключи имунния отговор.

„В резултат на това, отслабеният имунитет създава условия за инвазия на патогенни микроорганизми“, казва Козлов.

Според него големият ръст на заразени и убити се крие именно в широката резистентност на антибиотиците. „С остаряването на пациента, намалява и способността му за реакция на новите патогени, които ни атакуват. След 70-те години не се препоръчва и промяна на климата или климатичните зони — те често водят до проблеми“, казва още Козлов.

Руски учен представи нова теория за високата смъртност в Италия сн. Строител /Pixabay

Руски учен представи нова теория за високата смъртност в Италия сн. Строител /Pixabay

Позицията на ръководителите на българския национален щаб за борба с коронавируса обаче е категорична. Антибиотиците не влияят на вирусната инфекция, а само на усложненията, съобщи генерал Мутафчийски.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар