Слави Трифонов не излиза никъде заради коронавируса

Слави Трифонов се е установил в баровското си имение в затворения комплекс "Делта хил" в пернишкото село Кладница. Шоуменът и новопоявил се политик не мърда от луксозното си жилище, освен когато трябва да пътува до сградата на телевизията си 7/8 ТВ, за да запише предаването си. Дългия бил доста притеснен заради коронавируса и преустановил каквото и да било общуване с външни хора. Като излизал от имението си, задължително слагал предпазна маска и дезинфекцирал навсякъде по пътя си. Просторната къща на Трифонов е ситуирана на 1200 квадрата застроена площ. Тя притежава собствен киносалон, фитнес зала и външен басейн, отопляван със соларни батерии. Дворът на Трифонов пък е с внушителните 4 декара, барбекю, три беседки и множество дървета и редки растения. Наскоро учиндолецът за пореден път се опита да продаде един от най-скъпите си апартаменти в столичния квартал "Борово" за 2,6 милиона лева, пише "Уикенд".

Дарение

Междувременно стана ясно, че шоуменът е дарил 100 000 лева за допълнително възнаграждение на лекарите, медицинските сестри и санитарите в Александровска болница. "Винаги съм знаел, че Остап Бендер е прав. Той казва: "Проблемът със спасяването на давещите се е проблем на самите давещи се". И тъй като, ние, всички, заедно сме попаднали в момента в едно блато, явно ще трябва сами да се оправяме. Всеки както може и с каквото може. И ето аз, лично, реших следното. Тъй като в Александровска болница има 35 души - медицински сестри и санитари, които са в пряк досег с болните от коронавирус, а заплатите им, благодарение на българското правителство, са унизителни. Затова, аз реших, лично, да даря 100 000 лева за допълнителни възнаграждения за медицинските сестри и санитарите от Александровска болница, които се грижат за болните от коронавирус. Това правя аз. Но "то" не съм само аз. Ами "то" сме "ние". И като казвам "ние", се сетих за капачки за кувьози, пари за "Българската Коледа", пари за един милион благотворителни акции…", обяви Слави в предаването си.

Призив

Той призова депутатите, министрите и президента Румен Радев да дарят парите от заплатите си за конкретни мерки за справяне със заразата от коронавирус. Както е известно, неговата по-голяма сестра Петя е рентгенова лаборантка от плевенска болница и Слави лично е пристрастен към проблемите на здравните работници у нас. След като обяви дарението си за персонала на болницата, ден по-късно Трифонов го пренасочи към Министерството на здравеопазването. Заради промени в законодателството се оказало, че той не може да дари стоте хиляди директно на тях. Законът го задължавал да преведе парите в дарителската сметка на Здравното министерство. Шоуменът публикува в личния си профил във Фейсбук, че иска да е сигурен, че парите няма да бъдат пренасочени другаде. Затова в писмо до здравния министър Кирил Ананиев той изрично уточнил, че волята му като дарител е "тези пари да достигнат до тези 35 мъже и жени, санитари и медицински сестри в Александровска болница". [caption id="attachment_623244" align="aligncenter" width="300"]Слави Трифонов се е барикадирал в имението си заради коронавируса сн. hotarena.net Слави Трифонов се е барикадирал в имението си заради коронавируса сн. hotarena.net[/caption] Дарението на Трифонов е едно от многобройните, които прави всяка година. Шоуменът често подпомага лечението на деца и финансира операциите на нашенци в чужбина, но без да го афишира, предават от hotarena.net.