Младен Маринов с разкрития за достъпа на МВР до телефоните и интернет връзките на хората!

Гласувайте за статията

Младен Маринов даде яснота по въпроса с телефоните и интернет връзките, който разбуни духовете в последните дни!

Вътрешният министър Младен Маринов опроверга напълно твърденията, че МВР ще разполага свободно с информацията от телефоните и интернет връзките на всеки човек в страната.

Младен Маринов

Младен Маринов е категоричен, че личното пространство на хората няма да се наруши с новия закон

„Да внеса малко яснота – няма такава опасност категорично, законът за СРС е изключително строг. Промяната касае достъпа до трафични данни, които се отнасят единствено и само до локализиране на клетката, с която телефона прави връзка.

И това се прилага в случаите, в които гражданинът отклонява карантина или се отклонява от нея, естествено, става по процедурата, която минава през съдия.

Няма опасност да се злоупотреби с неприкосновеността на личността и свободното придвижване.

Това се отнася към лица, които с безотговорното си поведение застрашават останалите“, уточни министърът по повод първоначалните твърдения, че това ще се прави без съдебен контрол.

Младен Маринов разкри още, че вече има образувани над 130 досъдебни производства на хора, нрушаващи наложената изолация.

„И пак искам да използвам екрана, да предупредя тези, които нарушават – наказанието не е малко – до 5 години лишаване от свобода и от 10 до 50 хиляди лева глоба. Но не това най-важното, с тези действия те застрашават в много сериозна степен обществото.

Дори в моята дълга полицейска практика рядко ми се е случвало да ми се обаждат и да ми казват: „Комшията ми прави еди какво си“. Докато сега се обаждат и казват: „Завърна се от Италия и не спазва карантината“, добави той в предаването „Референдум“ на БНТ .

Припомняме, че телефонните оператори бяха длъжни да пазят трафичните данни за клиентите си за 6 месеца, но ги предоставяха само в случай на престъпление или такъв, който застрашава националната сигурност, пише БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар