Прост метод показва дали сме заразени с коронавирус

Прост метод показва дали сме заразени с коронавирус
5 (100%) 1 vote

 Прост метод помага да разберем дали сме заразени с коронавирус

Прости диагностични методи показват наличието на коронавирус.

В началните етапи инфекцията може да бъде идентифицирана по наличието на няколко симптома.

Коронавирусът протича без хрема и кашлица с храчки. При наличието на суха кашлица и без симптома запушен нос е много вероятно да става въпрос за коронавирусна инфекция.

За пациентите с коронавирус е типично затрудненото дишане дори и без носът да е запушен.

Коронавирусът се отличава с липсата на ясна клинична картина. Възможно да е протича с треска или без повишение на температурата.

След навлизането му в белите дробове, започва развитието на фиброза. Прост метод за проверка показва дали сме заразени с вируса. За целта е необходимо да задръжите дъха си за 10-15 секунди и да следите реакциите на тялото си.

Ако не се появи кашлица и усещане за задух по време на теста, това означава, че в белите дробове няма фиброзна тъкан и патогенен агент. Но ако тестът е прекъснат от кашлица или задух, това доказва наличието на патоген в белите дробове.

Специалистите припомнят, че спазването на превантивните мерки, навременната самоизолация и консултация със специалист са мерките, гарантиращи избягване на тежки форми на заболяването и по-бързо възстановяване, пише БЛИЦ, позовавайки се на Здраве.то.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар