Акад. Ангел Гълъбов разкри какво ще се случи с коронавируса със затоплянето на времето

Гласувайте за статията

Акад. Ангел Гълъбов разкри какво ще се случи с коронавируса след затоплянето на времето

Специалистът от БАН – акад. Ангел Гълъбов отговори на въпроса дали коронавирусът ще изчезне със затоплянето на времето. Той е категоричен, че това няма да се случи и дори след покачване на температурите навън, заразата няма да стихне.

Експертът припомни кои са основните разлики между грипа и коронавируса, по които можем да се ориентираме. Той уточни, че инкубационният период на грипа трае точно два дни. Типично за него е, че не се проявяват симптоми на белодробно засягане.

Академикът допълва, че в случая се наблюдава повишена температура, болка в мускулите и главоболие. След няколко дни се появява и кашлица.

Гълъбов поясни, че при коронавирусната инфекция веднага настъпват проблеми с дишането. Заболяването започва с кашлица, която усилва интензитета си.

Грипният вирус не навлиза в кръвния поток, а поразява дихателните пътища, заяви експертът. За разлика от грипа, коронавирусът засяга алвеолите.

Академикът поясни и каква е разликата в лечението на двете заболявания. Грип се приемат противовирусни препарати, които винаги са ефикасни. Техният прием трябва да започне най-късно на втория ден. В случая се приема и антиоксидант.

При коронавирусната инфекция в повечето случаи се предписва медикамент, който се използва при лечение на ебола.

Експертът припомня, че китайците пробват медикаменти, които са срещу СПИН, но те са със силен токсичен ефект.

Китайски лекари прилагат и терапията със серум от вече преболедували, пише Ретро.бг, цитирайки думите на Ангел Гълъбов.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар