Ген. Венцислав Мутафчийски – асо пика на ГЕРБ за кандидат-президент?

Гласувайте за статията
Рейтингът на ген. Мутафчийски бие всички държавни мъже

Най-голямата криза в днешната история на човечеството – войната с коронавируса, роди нов герой – пише в. „Уикенд“. Ген. проф. Венцислав Мутафчийски, шеф на Военната болница и ръководител на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, се превърна в любимец на цяла България след емоционалната си реч и неуморната координационна работа на „първа“ линия в битката срещу опасната зараза – отбелязва изданието.

Главоломно нарасналата популярност на военния лекар в генералска униформа е подтикнала премиера Бойко Борисов вече да сондира мнения сред приближените си експерти дали проф. Мутафчийски би бил адекватна кандидатура на ГЕРБ за президентските избори през есента на 2022 г. – разкрива изданието.

Според цоциологическо проучване ген. Мутафчийски има одобрението от над 68 процента – почти два пъти повече в сравнение с президента Румен Радев. Оказа се, че хората възприемат генерала не само като експерт, лекар и говорител на Кризисния щаб, а и като решителен мъж с държавническо мислене.

И така с асо пика в тестето си ГЕРБ и специално Борисов смятат да издигнат кандидатурата на ген. Мутафчийски не само като кандидат на партията, а и на всички десни политически сили – издават от обкръжението на премиера.
„Първо да спечелим войната с коронавируса, всичко друго е на заден план“ – отвръщал Борисов на въпроси, свързани с политическото бъдеще на военния лекар.

Мутафчийски бие по рейтинг всички държавни мъже

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар