Владимир Путин: Умишленото зарязаване с коронавирус ще се счита за тероризъм!

Гласувайте за статията

Русия под карантина, Владимир Путин подписа закон за коронавируса

Нов закон, подписан от президента Владимир Путин гласи, че всеки, който умишлено зарази с коронавирус други лица, ще се счита за терорист. Това постави фактически всички граждани в страната под карантина. И практически направи излишно въвеждането на военно положение на федерацията.

Случаите, при които едно или няколко лица заразят друго лице с коронавирус. Което би довело до смърт, ще се смятат за прояви на тероризъм, хулиганство и акт на саботаж в Русия.

„Ако се причини смърт на едно или повече лица с умишлено нарушаване на санитарните и епидемиологични мерки, това ще се класифицира като тероризъм, хулиганство или акт на саботаж“, съобщи пресслужбата на законодателния съвет на руския парламент.

По-рано председателят на руската Дума Вячеслав Володин и председателя на законодателната комисия представиха законопроект за затягане на наказателните мерки за нарушаване на епидемиологичните правила. Ако подобно действие може да предизвика масово разпространение на заразата или смърт по непредпазливост, този акт ще се счита за проява на тероризъм, предава ТАСС.

Според предложението, ако нарушението на карантината доведе до смърт на едно лице, отговорният за заразяването ще бъде наказан с лишаване от свобода до пет години. Ако с поведението си заразеното лице причини смърт на две или повече лица, то бива заплашено от седемгодишна присъда.

Франция и Италия също въведоха строги глоби и затвор за нарушаване на националната карантина. А в България всеки нарушил ограниченията е заплашен от астрономически глоби. И до пет години затвор.

В Италия властите и лекарите са на предела на силите си. Видео в мрежата дори показва, как градоначалника на Бергамо гони излезли навън граждани, за да се приберат по домовете си. А друг държавен служител заплашва да разпореди използване на военна сила при нужда.

Владимир Путин въвежда строги мерки заради коронавируса сн. Уикипедия

Владимир Путин въвежда строги мерки заради коронавируса сн. Уикипедия

След като кадрите се появиха онлайн и се разпространиха бързо, видеото беше свалено, пише mkd.mk.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар