Лекар от Ухан предупреди: В Китай е възможна втора вълна коронавирус заради пришълците! (Последни новини)

Гласувайте за статията

Лекар от Ухан предупреди правителството на Китай, че пришълците може да доведат до нова вълна на заболели

Лекар от Ухан вече няколко дни предупреждава, че Китай може да преживее ситуацията от януари и февруари с коронавируса. Според неназования медик, нарастващия брой заболели в страната се дължи на идващите посетители от други държави.

След пет дни без заразени в Ухан, бе регистриран нов заболял, който се оказа лекар в една от болниците. Това стана и повод за съмненията, че е възможна втора вирусна вълна. Засега обаче той е единственият случай, който е докладван от Общинската здравна комисия в Ухан, след като пет дни нямаше нито един нов случай.

Въпреки това медикът твърди, че е възможна втора вълна от вируса в Китай, именно заради лицата, които влизат в страната. Властите обаче са предвидили подобна ситуация и поставят всички влизащи в страната под задължителна карантина в специални общежития. И се стараят да овладеят ситуацията, пише „Дейли мейл“.

Междувременно светът е изправен пред друго предизвикателство — липсата на  достатъчно лекарства. Италия, която се оказа най-засегната от вируса, не разполага с достатъчно лечебни препарати, за да овладее ситуацията. Лекарите са принудени да изключват от апаратите възрастни хора, за да спасят по-млади. Подобни разпореждания са дадени и на лекари в Британия, Испания и други държави, тъй като няма достатъчно апаратура за лечение на болните.

В същото време в Исландия учени установиха над 40 мутации на вируса.В страната има над 600 заразени досега, но са тествани над 9 768 души и резултатите от мутациите са смайващи. И дават възможност да покажат къде по света е произлязло. Исландските учени успяват да проследят три огнища на заболяването в Европа — Австрия, Италия и Англия. Седем от изследваните заразени са били на футболен мач в Англия, където са получили заразата, съобщават от Ройтерс.

Д-р Кари Стефансон, директор на компанията „DeCode Genetics“, оповести данните пред агенцията. Сред най-странните случаи е човек, който носи в себе си два варианта на вируса.

Лекар в Ухан притеснен за втора вълна от заразени в Китай сн. You Tube

Лекар в Ухан притеснен за втора вълна от заразени в Китай сн. You Tube

Въпреки това и в Китай, и в останалите държави по света, където вируса се изследва, заявиха, че това е само една малка извадка. И установените мутации не означават, че има различни щамове на заболяването.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар