Грета Тунберг потъна в изолация: Мисля, че съм болна от коронавирус

Гласувайте за статията

И Грега Тунберг в изолация заради коронавируса

Шведската активистка Грета Тунберг потъна в изолация. 17-годишната чаровница сподели, че се е изолирала заедно с баща си Сванте Тунберг в самостоятелен дом, тъй като е болна от коронавирус.

Двамата са проявили симптоми на заболяването по време пътуване с влак из Европа. Затова и последните седмици са били в изолация.

В инстаграм днес, Грега сподели, че страда от треска, болки в гърлото, кашлица и отпадналост. Шведската тийнейджърка споделя, че баща й е имал по-изявени симптоми, но тя вече се е възстановила.

„За последните две седмици аз бях изолиран и след като установих, че имам симптоми на вируса. Прибрах се от централна Европа, а след това се изолирах от самото начало, защото мислех, че може да съм имала контакт с болен от вируса. И не съм се чувствала болна след това“, казва още тя.

Грета и баща й са изолирани самостоятелно в апартамент, далеч от майка й и сестра й. И то още след като установили симптомите преди 10 дни, пише „Дейли мейл“.

Тя е една от многобройните звезди, които се оказаха заболели. Сред жертвите на вируса паднаха Том Ханкс и съпругата му, канцлерът на Германия Ангела Меркел, Идрис Елба, Олга Куриленко и още куп други знаменитости. Подобно на тях Грета отправи послание към младежите да пазят възрастните хора, а освен това призова обществото да спазва социална изолация.

Грега Тунберг болна от коронавирус сн. Инстаграм

Грега Тунберг болна от коронавирус сн. Инстаграм

И е права. Ефективно лекарство няма, а вирусът вече е поразил над 400 000 души. Суровините за доставки на лекарството са изключително ограничени и всяка държава се опитва да спаси първо своите граждани, а едва след това да помогне на своите граждани. Битката за оцеляване в момента е безмилостна и единственото, което може да помогне за справяне с кризата е социалната изолация. Положението става все по-критично в останалата част от света. И никой не е имунизиран — дори световните лидери.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар